RECOMANDAM

PARTENERII

NOSTRI

AICI:

Cel mai mare si important eveniment agricol din Romania, targul INDAGRA , organizat de catre ROMEXPO in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, implineste, in 2015, XX de editii si se va desfasura in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie 2015, atat in interior cat si pe platformele exterioare.

vizitati www.indagra.ro


Agrointeligența este o publicaţie despre fermieri, strategiile lor de afaceri şi culturile care le-au adus bani.

„Agriculture Intelligence” înseamnă informaţie interpretată corect, într-un scop concret: reducerea riscurilor şi mărirea profiturilor. La Agrointeligența, analizăm informaţia, astfel încât să ajutăm cititorii să ia decizii la care nimeni nu s-a gândit, să ştie ce va merge bine şi la anul şi să devină chiar ei exemple pentru alţii.

Deviza AGROINTELIGENȚA

„Cel mai avansat utilaj agricol este creierul, iar cel mai fertil îngrăşământ este informaţia”

Vizitati: www.agrointel.ro


Revista Lumea Satului va rămâne fidelă crezului său adoptat de zece ani, acela de a fi alături de cei care fac pâine din colbul câmpului, păstrează tradiţiile neamului şi promovează acea parte a ştiinţei ce ne poate face viaţa mai uşoară şi mai bogată material şi spiritual.

vizitati www.lumeasatului.ro

GLOBALGAP (Eurepgap) reprezinta sistemul de management de calitate al legumelor si fructelor. 
Implementarea şi certificarea GLOBALGAP autentifica faptul ca legumele si fructele produse respecta normele de calitate conform Uniunii Europene (Eurepgap) si va ofera posibilitatea vanzarii acestora catre supermarketuri şi hipermarketuri, nu numai catre piete.

Vizitati www.vitma.ro

Grupul de firme Klastorf colaboreaza cu firme de prestigiu din lume ca: Monsanto, Takii, Teku, Italpollina, Klasmann, Biobest, Mikado-Kyowa, Cora, Esasem, Memon, Agri,  a permis posibilitatea cunoasterii  celor mai performante tehnologii si produse. Specialistii nostri au lucrat la introducerea in Romania a produselor si tehnologiilor de varf in domeniul legumiculturii, viticulturii si pomiculturii.

Vizitati www.klastorf.ro

"Pentru formarea unui om sunt esenţiale întâlnirile. Dacă nu eşti atent, ratezi aceste întâlniri. Deci trebuie să fii atent tot timpul, trebuie să priveşti tot timpul în jurul tău conştient că de peste tot ţi se fac oferte de destin. Şi că dacă le ratezi ceva din tine se pierde ireversibil. Nu revine a doua oară o şansă care ţi se oferă. Dacă ratezi cele trei-patru întâlniri esenţiale ale vieţii tale, un mare profesor, o mare iubire, un prilej, nu neapărat un om, poate să fie un prilej, dacă ratezi acel prilej, te pierzi ca o cometă pe o orbită marginală." spune Andrei Pleșu.

Am inceput prin cuvintele maestrului Andrei Pleșu si mai mult am aplicat acesta filozofie pentru ACEC RO la intalnirea verii cu toamna anului 2015.

Paradoxal, in aceasta era a vitezei totusi posibilitatea de a face o intalnire, unica asa cum am dorit, la un Congres National ACEC RO a tuturor colegilor prezenti sau viitori in ale cultivarii si valorificarii coacazelor negre se dovedeste inca nerealizabila. Nu renuntam la organizarea acestui asteptat Congres dar pentru a face posibila o actiune mai sustinuta am considerat ca daca nu vine Mohamed la munte vine muntele la Mohamed ;) 

Acestea fiind spuse in lunile august-septembrie am derulat (si inca continua) "Caravana ACEC RO". 

Prima intalnire a avut loc la Bucuresti. Desi timpul initial alocat a fost de doua ore pentru aceasta intalnire, participarea activa a colegilor a facut ca timpul petrecut in jurul "Mesei Rotunde ACEC RO Bucuresti" sa ajunga la cinci ore.

Distantele nu au fost o piedica pentru curajosii cultivatori de coacaze, au participat colegi din Medgidia, Galati, Braila si zone limitrofe Bucurestiului.

La fel a fost si la Cluj unde am avut alaturi colegi din Salaj sau Bistrita, Targu Mures si bineinteles zone limitrofe ale Clujului.

La Brasov am cantarit strategia noastra de dezvoltare cu colegi din Harghita si Covasna.

Si da, daca pentru formarea unui om sunt întâlnirile sunt esenţiale, cu atat mai mult pentru un grup de interes întâlnirile sunt esenţiale!

In cele cateva ore de intalnire am reusit impreuna sa clarificam si sa dezvoltam o strategie comuna pe termen scurt si lung care probabil folosind mediul digital ar fi durat mult mai mult si nu sigur cu aceleiasi rezultate bune.

Punctele de referinta cristalizate pe termen scurt au fost:

- incheierea aderarilor in luna octombrie la solutia completa de afaceri ACEC RO (pana in toamna 2016 cererile noi de aderare vor fi realizate doar pentru nivel "novice" urmand a fi analizate in septembrie 2016 nivelul lor urmator);

- atragerea investitorilor;

- aplicarea pentru fonduri europene nerambursabile;

- contractarea realizarii complexului ACEC RO cu flux intreg: achizitie fructe, congelare in tunele de congelare, depozitare in spatii proprii, procesare si depozitare produse finite;

- contractare distributie/valorificare produse finite ACEC RO

Scopul actiunilor ACEC RO pentru anul 2016 este: Colegii nostri ACEC RO nu-si valorifica productia de coacaze negre en detail!"

Urmeaza o perioada destul de incarcata pentru a ne atinge scopul nostru dar contribuind impreuna o sa avem placerea in egala masura sa ne bucuram de rezultatele unui VIS CRESCUT!

Mult noroc si asteptam vesti cum a iesit vinul de coacaze negre 2015 :)